Minerva hibái

Avagy az önkritika erénye

Életemben nem olvastam még olyan cikket, amit azért írt volna egy szolgáltató, hogy előre felhívja a figyelmet arra, hogy milyen hibákat rejt, vagy milyen hibákkal bír a terméke. Illetve az autógyárakat néha kötelezik erre, hogy a vevőik felé kommunikálják a hibákat. De a még NEM vevőik felé? Ilyet még nem hallottam. Hát, ma reggel vettem egy nagy levegőt, és összeszedtem Minerva hibáit. Mert azt ne higgye senki, hogy létezik a tökéletes, vagy a maximális.
De miért várnánk meg, hogy valaki más világítson rá a magazinunk gyengeségeire? Megtesszük mi!

Gyengeség 1#
Kevés – Ahogy a pénzről tartja a mondás – nincs az a sok pénz, amit ne lehetne elkölteni, és nincs az a kevés pénz, amit ne lehetne beosztani – a Minerva Capitoliumánál is előfordulhat az az érzés, hogy bármennyire is tartalmas, vagy bármilyen sok oldalon is írunk, kevésnek bizonyul. Mert annyira jó, hogy még többet akarnánk olvasni. Biztos voltál már így egy jó könyvvel vagy egyéb olvasnivalóval, hogy nem akartad, hogy vége legyen. De vége lett. A Minerva is ilyen: lehetséges, hogy végére érve nem katarzist érzel, hanem mohóságot. Ilyenkor javasolt a következő számig azokat a könyveket és weboldalakat megnézni, elolvasni, amiket az adott számban ajánlunk. Így nem érzel majd információs vákuumot.

Gyengeség 2#
Még kevesen olvassák – Egy újszülöttet eleinte a legszeretőbb rokonai látogatják rendszeresen, de az újszülött, az élete folyamán megismert összes embert nem élete első évében fogja megismerni. Hanem egész élete során egyre gyűlnek majd az ismerősök, barátok. Minervát sem olvassák még annyian, hogy a legolvasottabb magazin címére pályázhatna, sőt, talán sosem fogják… De a relatíve kevés olvasó azért probléma főleg, mert egyelőre nincs nagyon kivel megbeszélni a benne olvasottakat. Lehetséges, hogy azt érzed egy-egy szám után, hogy minden megváltozott, és hirtelen maradivá válhatnak a szemedben azok az emberek, akik úgy gondolkodnak, mint régen te. Így keletkezhet egy információs szakadék közted és mások között. Ha úgy érzed, hogy szeretnél beszélgetni azokról a témákról, amikről írunk a Minervában, akkor írj kérlek egy levelet a kapcsolat@hosnok.hu címre, és kellő számú kérés esetén internetes fórumot indítunk. Bár most még gyengeség a kicsiség, de előnyt is tudunk belőle kovácsolni.

Gyengeség 3#
Nem elérhető bárhol – Nagyon sok levelet kaptunk, hogy a Minerva olyan, mint egy információs bomba: kihozza az olvasót a legmélyebb gödörből is, és egy hónapra elegendő energiával látja el, és vétek, hogy nem hozzáférhető bárhol és bárki számára, úgy kellene csinálnunk, hogy bárhol megvehető legyen, ahol a többi lap is. Az igazság az, hogy bárki számára hozzáférhető, hiszen ma, Magyarországon 5 millióan interneteznek, ebből 2.5 millió biztosan nő. De tudomásul kell venni, hogy nem minden nőnek a Minervára van igénye. Mi tudomásul vettük, sőt, úgy írjuk, hogy azok számára legyen átütően hasznos, akiknek eleve igényük van rá. Azért mert a világ valamilyen irányba forog – minden áron minél több olvasóhoz eljuttatni a lapokat -, attól még létezhetnek kis univerzumok, amikben másként viselkedik a tér, az idő, és a szándékok is. A Minerva ilyen kis különleges univerzum. Gyengeségként azért hoztam fel, mert a Te szemszögedből gyengeség lehet… De ez kivételesen erősség… szerintünk legalábbis :).

Gyengeség 4#
Egy hónapot kell rá várni – Alig küldtük ki az első számokat, máris jött a kérdés: nem lehetne 2 hetente? Nos, erre a válaszom: semmi sincs kizárva :). A jövő útjai ugyebár… De most tény: havonta jelenik meg, tehát a két szám érkezése között tényleg eltelik egy hónap. De cserébe egy hónapnyi gondolkodni valót is adunk!

Gyengeség 5#
Nem válaszol, ha megkérdezed – Viszont a benne író szakértők igen :). Szakértőink elérhetőségét elkérheted az e-mail címünkön, ha konkrét tanácsokra van szükséged, vagy speciális problémád támadt, esetleg új ötleted, de nem tudod, mihez kezdj vele (a héten többen is kerestek ez ügyben engem például).

Szóval a világ nem tökéletes. Mi, emberek sem vagyunk tökéletesek. Minerva sem az. De legalább törekszik rá!