Októberi tartalom – Minerva Capitoliuma

Még van pár napod nem lemaradni erről a számról>>

A Minerva Capitoliuma októberi tematikus száma a megfelelési kényszer témakörét járja körbe.

−        Elsőként Vidi Rita, a Különvélemény rovatban, többdimenziós női létünk kihívásairól ír; arról, miért szükséges számunkra, nők számára a tudatosság, miért nem „úri huncutság” a stratégia annak ellenére, hogy semmi közünk – általában – a hadászathoz. Sorra veszi azokat a forrásokat, ahonnét megfelelési kényszerünk eredhet, és a problémák azonosításával segítséget nyújt azok megoldásához.

−        Antal Béla olyan öngyógyító, stresszoldó technikáról, pontosabban mentális rendszerről ír, amelynek segítségével erőfeszítés-mentesen csillapíthatjuk le bensőnket. A technika elsajátítása a mindennapi élet keretei között versenyelőnyhöz juttatja használóit – hiszen egy érzelmileg stabil ember képes csak tudatos, helyes döntéseket hozni – úgy, hogy közben támogatja spirituális fejlődésüket is.

−        Dusik Andrea a pénzzel kapcsolatos hiedelmeinket és kényszereinket elemzi írásában.

−        Skultéty Andrea Fengshui tanácsadó cikke bemutatja, hogyan azonosíthatjuk lakóhelyünk, életterünk alapos vizsgálatával megfelelési/megfeleltetési problémáinkat.

−        Mitől fogadnak el valakit vezetőként? Igaz-e, hogy titkuk van? És a jól működő, vevőik által elfogadott, szeretett, önként ajánlott vállalkozásoknak vajon van-e? Ők, illetve azok kiknek akarnak megfelelni és kiknek kell valóban megfelelniük? Ezekre a kérdésekre keresnek választ a Vezetés és Vállalkozói szféra rovat októberi cikkei.

−        Akit érdekel, mi lehet a fogoly dilemmája, vagy a „játékelmélet” szóra felkapja a fejét, esetleg évek óta gondolkodik azon, hogy létezik-e racionális döntés, avagy minden irracionális, az feltétlenül lapozzon el az Ezt olvastuk… rovatunkhoz!

−        Kelemen Kata azzal derít jókedvre bennünket, hogyan gyűlt meg kilencszer is a baja saját megfeleléskényszerével, amíg cikket írt a Minerva számára.

−        A VírusKommandó.hu írása azt vizsgálja, valóban férfi privilégium-e a számítástechnika és milyen veszélyeket rejt, ha arra hivatkozva, hogy nők vagyunk, lemondunk a gép feletti ellenőrzés jogáról/kötelességéről. (Kb. mintha vezetés közben egy rázósabb helyzetben jó szorosan befognánk a szemünk, és – biztos, ami biztos – még a kormányt is elengednénk.) A cikk részletesen leírja azt is, mi az a – könnyen kivitelezhető – minimum, amivel biztonságossá tehetjük a géphasználatot.

−        Nem maradt el – természetesen – Mátyás Anita ehavi, számmisztikai varázstáblája sem a szokásos, internetről letölthető segédlettel.

−        Márton Anikó a megfelelés kihívását a környezettudatossággal kapcsolja össze. Mi az, amit megtehetünk és feltétlenül meg kellene tennünk ahhoz, hogy egy élhető(bb) bolygót hagyjunk utódainkra.

Oldalszám: kb. 110 oldal

Kivitel: A/5 kartonborítós

Postázás: 2010. október 6.

Utolsó megrendelési határidő (hogy az októberi számtól kezdd el kapni): 2010. 09. 27.
(09. 28-a után befutott megrendelések a 2010. novemberi számtól lesznek teljesítve)

Ajándék itt>>