Buschmann Éva: Nálunk így…

Hétfő: Anyu, egész nap úgy vártam, hogy értem gyere! Otthon játszunk, ugye? Origami szakkörön megtanultam, hogyan lehet almát hajtogatni és hogyan tudunk egy tálat is alá tenni, ugye megcsináljuk, ha hazaértünk?

Hová megyünk még, jaj, ne, még a boltba is! Na jó, akkor választhatok magamnak nyalánkságot?

Micsoda? Csak egyet?!! Nem, nemcsak egyet akarok! Gergőnek? Nem, neki nem választok! Csak magamnak akarok! Na jó, akkor Gerinek is, de nekem lehet kettő valami?

Végre itthon. Akkor játszunk, anya?

Nem, nem akarok kezet mosni, sem átöltözni. Játszani akarooook…

Ugye nem tanulsz Gergővel? Ő már nagyfiú tud egyedül is.

Na végre, játszuuuunkk.

Fürdés.

Fekvés. Nem, nem akarok aludni, alig játszottunk valamíííííííííít.

Kedd: Képzeld anya, elmaradt az origami. De emlékszem még, hogyan kell az almát hajtogatni. Megcsináljuk, ha otthon leszünk? Ugye ma nem megyünk boltba, hanem egyenesen haza? De jó!

Vacsorát?? Jó, főzzünk. Segíthetek? A tojást én akarom feltörni. Nem, ne te, add már ide, majd én. Ja, bocsi, kiment a tálból.

Anya, most mérges vagy? Túl gyorsan kevertem! Bocsánat.

Anya, megteríthetek? Azt ügyesen tudom. Kérem a bögréket, tudod, mindenkinek más színűt adok. Piros a tiéd, zöld a Gerié, sárga az enyém, szürke az apáé.

Játék….Végre…

Fürdés.

Nem akarok alduniiiiii. Nem érdekel, hogy dolgod van, én nem akarok apával aludni, csak veleeeed. Gyereeee.

Szerda: Anya, most egyedül akarok játszani. Dolgozhatsz, vagy tanulj Gergővel, és csináld meg a vacsorát.

Anya, már meguntam egyedül lenni, veled akarok tovább játszani. Barbizzunk, meg legózzunk, és játszunk Bogi babával. Mondjuk azt, hogy most van neki az egyéves szülinapja. Gyere hozzá vendégségbe, jó?

Nem, nem akarok vacsorázni, nem érdekel, játszani akarok, veled. Nem szeretek egyedüüüüüll..

Fürdés.

Fekvés. Mesélj anyu, kettőt, hármat, de újakat, már unom a Hófehérkét és az összes tündéreset. Anyu, imádlak, nekem van a legszebb anyám, úúúgy szereeetleeek.

Nem akarok aludniiiii.

Csütörtök: Megyünk tankolni is? A benzinkúton választhatok valami nyalánkságot? Anyu, eljöhet hozzánk hétvégén Vidi? Szeretnék vele játszani.

A benzinkúton vehetek kettő valamit? Jó lány voltam ma egész nap! Otthon játszunk? Ugye nem mész sehova?

Fessünk, anya. Nyomjál nekem színeket. Keverjük össze, és nézzük meg, melyikből milyen új szín lesz, jó? Gyere, velem legyél, alig játszottunk még ma. Nem is láttalak. Egész nap oviban voltam, te meg dolgoztál. Gyereeeee!

Fürdés.

Nem akarok még fürdeni. Ja, bevihetem a babáimat, akkor megyek, pancsizzanak ők is egyet.

Anyu, bocs nem akartam az összes tusfürdődet vízzel felönteni, de beleesett véletlenül, magától a kádba.

Feküdni? Neeeem. Máris??? Neeeem vaaagyoook áááálmooooos!

Péntek: Ó, de jó, hogy péntek, holnap otthon leszel? Nem kell menni sehová? De jó, akkor játszunk! Ma este fent lehetek sokáig? Éjfélig? De jó, addig játszunk! Kitaláltam miket, jó? Babázunk, rajzolunk, és a feladatos füzetből is oldunk feladatokat, jó lesz anyu?

Ne készíts vacsorát, majd apa főz valamit, ha éhesek lesznek. Én nem vagyok az, ugye te sem?

Éjfél: Kibírtuk, de jó volt ilyen sokáig fent lenni, ugye holnap is?

Szombat: Ma ugye nem megyünk el? Itthon leszünk? Apa sem dolgozik! De jó, akkor játszunk ki, mit, tudosat! Kapcsoljuk be a mikrofont, én leszek a műsorvezető, ti meg a zsűri. Hívjuk Gerit is játsztani. De jó lesz….

Anyu, ilyet már nem akarok játszani, babázzunk. Ne, ne teregess már, velem játsszál. Még nem játszottunk ma semmiiiiiit.

Nem akarok fürdeni, fent akarok lenni sokáig ma is.

Nem alszom, nem alszom, mindig csak aludni kell. Úgyis átmegyek hozzátok, vagy áthívlak!

Vasárnap: Főzzünk együtt, anyu! Segíthetek? Én kavarom a hagymát! Ez meleg, süt, vigyáznom kell tényleg. Anyu én tehetem a lisztet a húsra? Azt nagyon jól tudom és tojásba is megforgathatom? De jó, úgy szeretlek anyucikám, mindig veled leszek, szeretek itthon lenni.

Ebéd után játszunk? Megint teregetsz? Felmosooool? Mit? Ne moss fel, gyere velem játszani. Te leszel Bogi anyukája és meg a nagytesó. Mondjuk azt, hogy megyünk a plázába. Gyere, öltöztessük fel, van itt egy kis sapka. Tedd a fejére! A pláza lent van, gyere, menjünk le a lépcsőn. Az otthonunk fent van, gyere, menjünk fel a lépcsőn.

Most mondjuk azt, hogy boltba megyünk, de az megint lent van, gyere, menjünk le.

llyet már nem akarok játszani. Most tornagyakorlatokat állítok neked össze, gyere, menjünk fel, terítsünk le egy szőnyeget. Tudsz kézen állni, vagy felüléseket csinálni, fekvőtámaszt?

Anya, ne már, ne legyél fáradt, játszuuunk!

Fürdés: Ó, ne holnap megint hétfő? Mikor lesz péntek? Akkor megint sokáig fenn leszünk? Úgy várom. Ugye holnap is játszunk? Anya, úgy szeretlek…

Röviden ennyi….Nálatok?

Buschmann Éva
Buschmann Éva